5 важни неща в избора на таблет

С все по-нарастващите темпове на пазара на технологии, таблетите събудиха множество въпроси у потребителите. Ето и някои от по-често срещаните:

iPad или Android да избера? Кое е по-практично от PlayBook или Microsoft Surface?

За да имате ясна представа и за да сте сигурни в избора си, предлагаме ви, 5важни неща, по които може да се водите в избора на таблет:

1. Размери на екрана – те винаги се съобразяват според нуждите и това, за какво предимно ще бъде ползван таблета. При всеки таблет, екрана трябва да е базиран по начина на планиране и използване. Така например, екран с 10 инча е добро решение, в случаи, че се ползва за по-продължително време и в случа на редактиране на или актуализиране на документи и таблици. Малкият екран за таблет, служи за навигация на инвентар и конферентни връзки. Малкият дисплей е идеален, за хората, които постоянно са в движение и могат практично да го поместват, както в джобове, така и в багажа.

2. Избор на операционна система на таблет – за тези, които разполагат със смартфон, то избора на операционна система за таблета, сходна с тази на смартфона ще е голямо улеснение. Този вариант е удобен, с цел да не се налага ново разучаване на нова операционна система.

3. Възможности на таблета за свързване – за тези, които възнамеряват да използват таблета за разговори главно, то възможностите за свързване трябва да са бизнес ориентирани. Те трябва и да правят лесна връзка с интернет, както и да позволяват споделяне на различна информация с останалите устройства. Много от таблетите дават две възможности в избора, и те са: Wi- Fi версия, за домашни условия или от местоработата и Wi-Fi връзка за всички останали места навън. На пазара могат да се намерят и богата гама от таблети, поддържащи и двете връзки, а това прави възможността за мобилност и динамичност значително по-голяма.

4. С не по-малка значимост в избора на таблет се нарежда неговата производителност. Разбира се трябва да се вземе под внимание и факта, че таблета не е настолен компютър, а главната цел за създаване е компактността и функционалността му. Ето, защо не бива и да очакваме чудеса от самия таблет. Колкото повече приложения има качени, толкова повече се затормозява работата му. В избора на таблет за домашни приложения е препоръчително да се избира такъв с ниска производителност. Добре е и да се знае, че повечето таблети не са ъпграйдват.

5. На последно място в избора на таблет се нарежда дизайна, но това е само в списъка. За много хора дизайна е най-важната характеристика. И както в избора на смартфон, компютър, така и този на таблет е строго индивидуален.